WE

Är du intresserad av WE? Instruktör Gemma Johnsson kommer till Lundbjärs följande datum. 18/2, 5/3 och 18/3. Vi är utomhus så vi får anpassa oss till vädret.

Det finns också möjlighet komma till Lundbjärs och träna för Helén Erlandsson. Är du intresserad så hör av er via sms till Helén: 0702591659.

Har du frågor och  önskemål om vad klubben kan göra för dig i grenen Working Equitation så kontakta Helén som är SORKs grenledare i Working Equitation.

Friskvård för häst

Välkomna delta i kursen ”Friskvård för häst”

Kursledare är Ronja Bogren som är utbildad inom området. 

Kursen är förlagd på tre tillfällen måndagar  6, 13 och 20 mars kl 18.00 -20.00 i stall Lundbjärs. Mellan gångerna är tanken att man ska träna på det vi gjort så man sen kan ställa frågor och arbeta vidare. Pris är 600kr per person.

Det är mycket praktiskt jobb. Vi jobbar med hästarna på Lundbjärs stall.

Vi kommer jobba med palpering, massage, strech och stärkande övningar.

Anmäl dig till Helén 0702591659

Julmys med öppen bana och fika

Den 11 december kl 13-15 hälsar vi alla våra medlemmar varmt välkomna till julmys med fika i ridhuset på Ungesmiss gård. I samband med detta finns det också möjlighet att delta på öppen bana

Du bokar önskad tid á 30 minuter genom att skicka ett mail till nathalielindell@live.se
Kostnad: 100 kronor

Banan som är uppbyggd får ej byggas om och man ansvarar själv för att höja och sänka. Det får vara maximalt två ryttare och två medhjälpare i ridhuset samtidigt och man har eget ansvar för att träningen genomförs på ett säkerhetsmässigt och schysst sätt.

Glöm ej att mocka efter er i ridhus och på anläggningen.

Varmt välkomna att anmäla er till öppen bana, eller varför inte bara komma förbi och fika?

Km-info

Hej! Nu börjar det dra ihop sig till vårt klubbmästerskap i dressyr och hoppning, söndag den 30/10-2022, på Ungesmiss i Stenkyrka.

Dressyrryttare samt funktionärer samlas kl 9 för att gemensamt bygga fram dressyr- och hoppbana. Vi kommer endast ha dressyrstaket på kortsidan så notera att banan blir något bredare än 20 meter.

Programmet ser sedan ut enligt följande:

10-11.30 Dressyr (startlista nedan)
11.30-12.00 Paus med möjlighet att köpa korv eller fika!
12.00 Hoppning tills vi är klara och funktionärer bygger bort tillsammans med hoppryttarna och andra glada påhejare! Varmt välkomna!

Startlista dressyr:
10.00 Ronja Håkansson
10.10 Bittis Hägerstrand

(ombygge till kort bana)


10.30 Dennis Cederqvist
10.40 Jimmy Andersson

10.50 Cajsa Håkansson
11.00 Karin Shaw

11.10 Helén Erlandsson

Startlista hoppning:
Charlie Johansson (utom tävlan)
Felix Sanchez Westberg
Cajsa Håkansson
Adina Håkansson
Siri Håkansson
Alva Björkqvist
Wilda Werkelin
Emma Ivarsen Johansson
Ronja Håkansson

Klubbmästerskap i WE!

För första gången arrangerar SORK klubbmästerskap i Working Equitation!

Den 12/11 kl 11.00 kommer vi ha KM i WE – teknik, på Lundbjärs 189 i Lummelunda. (Obs! Enbart teknikmoment detta år och vi kommer vara utomhus).

Grönt kort krävs ej, men hästen ska vara vaccinerad enligt Svenska Ridsportförbundets regler och vi följer TR när det gäller regler samt utrustning på häst och ryttare.

Domare är Monica Andersson.

Du ställer upp i Lätt D, lätt C eller lätt B, dock ej lägre än du har placerat dig i WE med anmäld häst. Vinner gör den med högst procent oavsett svårighetsgrad.

Anmälan görs senast 5/11 till helen.erlandsson60@gmail.com
Ange vid anmälan:
– Namn på häst och ryttare
– Vilken klass du önskar rida

  • Startavgift 100kr som betalas in till SORK Swish 1234778916
  • Mobilnummer eller mailadress dit info kan skickas. Dit kommer också banskiss skickas ut en vecka i förväg

Vi hoppas på att det blir en fin novemberdag. 
Varmt välkomna med er anmälan!

Önskar du träna på banan innan så kontakta Helén Erlandsson 070/2591659

Klubbmästerskap i dressyr och hoppning!

Äntligen dags för SORKs klubbmästerskap!

Den 30/10 kommer vi ha KM i dressyr och hoppning för våra medlemmar. Grönt kort krävs ej, men hästen ska vara vaccinerad enligt Svenska Ridsportförbundets regler och vi följer TR när det gäller regler samt utrustning på häst och ryttare.

Dressyren döms av Eva Wiklund och du ställer upp med valfritt program, dock ej lägre program än du har placerat dig i med anmäld häst. Aktuella program finner du här.

I hoppningen kommer vi köra valfri höjd med bedömning DaCapo – varje ryttare rider alltså två rundor och ska försöka matcha sin egen tid.

Att delta kostar 150 kronor per klass vilket betalas till SORKs swish: 1234778916

Anmälan görs senast 24/10 till stenkyrkaortensrk@gmail.com
Ange då:
– Namn på häst och ryttare
– Vilken disciplin och klass du önskar rida

Det kommer finnas korv och fika att köpa på plats
Varmt välkomna med er anmälan!

Härliga framgångar vid Special Olympics Games

16-19 juni gick Special Olympics Games av stapeln i Malmö. Två av våra klubbkamrater – Jimmy Andersson och Dennis Cederqvist deltog med framgång!

De red galopp test 1 där Dennis tog hem silver och Jimmy brons.

Resultaten räknades även in i Nationella spelen, där slog resultaten ihop med travprogrammet. Då räckte grabbarnas resultat till plats 5 och 6.

Stort grattis önskar vi till dessa fina framgångar

Öppen bana på Stall TMD

Idag går startskottet för SORK:s allra första öppna bana, i samarbete med Stall TMD i Stenkyrka.

Banan består av 8 hinder och är uppbyggd på grusbana med måtten 40*80. Banan kommer harvas varje dag. Vid bokning har man en timme för sig själv och man är givetvis välkommen att höja och sänka fritt. Om man flyttar ett hinder eller ändrar något så ska detta återställas innan man lämnar banan. Där finns kärra och grep för att mocka upp och göra fint efter sig när man är klar. Omockad bana och/eller ändrad bana som ej återställs kommer debiteras. Hoppning på öppen bana sker helt på eget ansvar.

Banan kommer stå öppen söndag 22/5 till söndag 29/5. Adress: Stenkyrka Ekebys 647. Parkering sker på gräsplanen brevid banan. En grusad infart till denna finns precis efter banan.

Alla hästar som besöker vår öppna bana ska vara vaccinerade enligt Svenska ridsportförbundets rekommendationer. Inga bilar, hästar eller människor får vistas på stallplanen eller i närheten stallet. Detta på grund av smittorisk till dräktiga ston och fölungar. Vänligen respektera detta.

Kostnad: 200 kronor per ekipage. 150 kronor för medlemmar samt inackorderade på Stall TMD. Betalning sker i förskott via Swish till Amanda Johansson, telefonnummer finns nedan.

För att boka: skicka ett sms till Amanda på 0704-890896 med önskan om datum och tid samt med namn, telefonnummer och klubbtillhörighet. Då kommer ni få bekräftelse om tiden är ledig eller förslag om annan tid.

Vi hoppas verkligen att ni vill komma och hoppa vid oss! Varmt välkomna önskar Stenkyrkaortens Ridklubb och Stall TMD.