Eva Hammarskjöld

Om Eva

Eva Hammarskjöld var en glad och positiv människa, aktiv medlem och nyckelperson i SORK under många år. Hon brann för körningen, engagerade sig i styrelsen och hade egen hästgård, Ekebys, där hon bland annat bedrev småskalig hästuppfödning utöver sitt arbete som sjukgymnast.

I september 2012 avled Eva Hammarskjöld och hennes häst i en ridolycka när hon var ute på långritt med en vän. Det var en stor sorg för hennes familj, för klubben och för många på Gotland då Eva var en fantastisk och härlig människa.

Efter olyckan startade SORK ”Eva Hammarskjölds minnefond” och fonden finns kvar än idag. Nu används pengarna i fonden framförallt till Evas minnespris som vi delar ut varje år, på någon av våra tävlingar i de olika disciplinerna.

I september i år, 2022 är det 10 år sedan Eva lämnade oss men hon lever vidare i våra minnen, inte minst på Ekebys, där ordförande Amanda, som också var vän med Eva, fortsätter att bedriva hästverksamhet.

Det går fortfarande bra att sätta in pengar i fonden. Det gör man genom att sätta in pengar på bankgiro: 109 – 1115 och ange sitt namn satt att pengarna är till Evas fond.